Renovering av tröskel till ytterdörr

När vintern knackar på dörren och det blir kyligt ute, är det en jättebra tid att förbereda sitt hem för vintern. Med små enkla åtgärder kan du se till att ditt hus är varmt till lägre kostnad, och så slipper du onödiga problem när kylan sätter in. Bland annat kan det vara bra att skaffa en tätare tröskel ytterdörr.

Rensa dina rännor och stuprör redan innan vintern, så får du inga problem med dem under vinterhalvåret. Skottar du bort snö från huset minskar du risken att få vatten i källaren. Stäng vädringsluckor och annan öppen ventilation.

Sen är det dags att kolla inomhus och se om fönsterna håller tätt. Använd röken från en tändsticka för att kolla om det drar från fönster och dörrar. Om det om det drar kan du kolla tätningslisten, och kolla om de fjädrar när du trycker på dem. Trasiga lister bör bytas ut snarast och är mycket enkla att byta ut.

En ny tröskel till din ytterdörr sparar pengar

Gardiner och persienner fungerar som extra rutor i fönstret ta med dem när det är mörkt, så minskar du värmeförlusterna. På detta sätt sparar du minst 650 kr per år.

Om ni vädrar, gör det med öppna dörrar och fönster under en kort tid. Stäng då av elementen. Mät temperaturen i alla rum med hjälp av en termometer. Är det för varmt, sänk temperaturen på elementen. Kontrollera sedan igen. Tänk på detta minst ett dygn innan förändringen märks av.

Varje grad ni sänker, sparar 1000 kr per år. Sänk temperaturen i garage och källare som inte används ofta. Se till att luften kan cirkulera fritt. Grundelementen behöver utrymme för att vara effektiva. Om du skaffar ny tröskel till din ytterdörr och gör den här lönsamma rundan, kommer både du och ditt hus att få en trevlig vinter.​​​